auteur  :  Loek Martin
illustraties  :  Karel Kindermans
publicatie  :  2012
oplage  :  1500
95 pagina's,  245 x 175 x 10 mm,  gebonden
ISBN  978-90-813084-3-4
verkoopprijs  :  € 24,00  »  bestellen
 
Stichting Clio Rotterdam
Pelgrim tegen wil en dank
Met een omweg naar Santiago de Compostela
Project van Loek Martin (auteur) en Karel Kindermans (illustrator) over een reis in woord en beeld van Balazuc in de Ardèche naar Santiago de Compostela. En terug. Want een reis heeft een aanleiding, maar het doel is weer thuis te komen, een beetje ervarener en een beetje wijzer.

Loek noemt zich een pelgrim tegen wil en dank. Alleen met een omweg wil hij naar Santiago. Geen pelgrimsroutes voor hem. Hij verzet zich tegen een bedevaart. Maar uiteindelijk wordt het een memorabele tocht. Dit verslag gaat over fietsen, maar dat niet alléén. Het gaat over het samen aangaan van een uitdaging en bovenal is het zijn ode aan samenwerken.

Loek is erelid van de BNO (Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers) en zet zich al 20 jaar in voor illustratoren. Dat dit boek geïllustreerd zou worden stond dus op voorhand vast. Karel maakte dezelfde tocht met viltstiften na. In plaats van 'illustraties', maakte hij één panorama; van Balazuc, de Pyreneeën over, via de hoogvlakte naar Santiago en weer terug.

 
Links
Presentatie
Het boek werd op 25 januari 2012 gepresenteerd tijdens een themabijeenkomst over de samenwerking tussen vormgever, auteur, beeldmaker, drukker en uitgever, georganiseerd door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) in het Museum Catharijneconvent in Utrecht.

Publicatie
Deze uitgave kwam mede tot stand dankzij de financiëe bijdrage van de G.Ph. Verhagen-Stichting Rotterdam en de sponsoring van Jansenbinders, Leiden.
Enkele illustraties in het boek: